Sto desáté výročí založení výroby Mozart Kugeln a další novinky z čokoládového světa Manner na českém trhu

Hlavní stránka | Kateřina Goroškov | Tiskové středisko | Manner | Sto desáté výročí založení výroby Mozart Kugeln a další novinky z čokoládového světa Manner na českém trhu

Vídeňská společnost Manner, která zahrnuje rovněž výrobu čokoládovo – marcipánových Mozart Kugeln Victor Schmidt slaví sto desáté výročí od zahájení jejich výroby. U příležitosti tohoto výročí uvádí na trh oblíbené marcipánové Mozart Kugeln v dárkové bonboniéře. Mozartovy koule jsou jednou z klasik rakouských cukrovinek. Victor Schmidt – rakouské Mozart Kugeln z domu Manner, jedny z nejstarších rakouských Mozart Kugeln, byly vždy součástí cukrářské tradice. Oblíbené se staly díky své jedinečné chuti, vysokému obsahu marcipánu a slavnému jmenovci Wolfgangu Amadeu Mozartovi. Oblíbený a známý Manner sortiment představuje také nové Manner Zarties. Nejkřehčí oplatky Manner prošly oživením designu a rozšířením příchutí. Novinka Manner Zarties se prezentuje ve čtyřech lahodných příchutích – smetanovém nugátu, mléčné vanilce, slaném karamelu a jahodovém jogurtu. Také Napoli Dragee Keksi letos rozšíří svoji řadu, a to o příchuť – Jemně hořká malina. Každý rok přichází Manner s limitovaným druhem, který potěší fanoušky sušenek. Letošní edice zaujme příchutí hořká malina jemnou, tmavou čokoládou založenou na ovocné, sladkokyselé malinové chuti. Manner rozšiřuje svůj sortiment také o Manner kakao – kultovní horký i studený nápoj. Inovace se dočkají i Klasické oplatky Manner, a to díky praktickému obalu. Receptury jednotlivých výrobků zůstávají nezměněny. A rovněž u novinek, které Manner každoročně uvádí na trh, firma dbá na použití surovin té nejvyšší kvality. Proto si například výrobu kakaa firma zajišťuje zcela sama, a to včetně pražení kakaových bobů. Přes stále se zvyšující tlak na cenu, firma nikdy ve své historii nepřistoupila ke snížení kvality svých výroků. Spotřebitelé naleznou výrobky Manner ve všech zemích i obchodech na celém světě ve stejné kvalitě.

„Čokoláda pro všechny" byla již vizí zakladatele společnosti Josefa Mannera v roce 1890. Jeho touhou bylo nabídnout tehdejší luxusní čokoládu v nejlepší kvalitě za dostupnou cenu. Dokonce i tehdy byla Manner čokoláda vyráběna z bobů pražených ve vlastní pražírně ve Vídni. Kakao bylo poprvé vyrobeno a prodáno společností Manner v roce 1898. To bylo pak nabízeno jako čistý kakaový prášek a jako směs kakaa a cukru. Bylo možné jej vzít s sebou na výlety do zavazadel, mít jej na stole u snídaně a již v té době populární u turistů, jako pozornost s sebou domů,” uvádí obchodní a marketingový ředitel Aleš Aldo Koláček. „Zeptáte-li se fanoušků Manner dnes, jaké inovace by si přáli od své nejoblíbenější značky, dostanete odpověď, aby je Manner doprovázel po celý den. Proto Manner, kromě tradičních výrobků v jednotné a té nejvyšší kvalitě pro celý svět, uvádí na trh každý rok několik novinek. V reakci na poptávku zákazníků po Manner výrobcích, vhodných k snídani, byly na trh uvedeny například Manner Müsli. A to i pro vegany, což oceňuje široká řada konzumentů. Průzkum trhu potvrzuje, že 97% dotazovaných respondentů by rádi ochutnali Manner Müsli, což nás samozřejmě těší,“ dodává Aleš Koláček *. * Zdroj: Hasslinger Consulting Konzept-/Produkttest inkl. Homeuse, prezentováno pro Rakousko.

Mozart Kugeln jsou nejen ideálním suvenýrem pro turisty, ale také ideální jako dárek a samozřejmě i pro požitek pro každého. Victor Schmidt výrobce slavných Mozart Kugeln letos slaví 110 let od svého založení. V souladu s touto událostí budou oblíbené Mozart Kugeln k dispozici od začátku května ve vysoce kvalitní bonboniéře. V roce 1858 Victor Anton Schmidt ve Vídni zaregistroval „Živnost na výrobu čokolády". Téměř o 13 let později vstoupil do podniku nejstarší syn a název společnosti byl změněn na Victor Schmidt & syn. Na počest Wolfganga Amadea Mozarta představila společnost na konci 19. století produkt s názvem „Mozartův dezert". Nejvyšší kvalita a nejjemnější chuť této nové sladkosti zapříčinily uvedení Mozart Kugeln na trh v roce 1909 s velkým úspěchem, který se shodoval s velkým vzestupem salzburských slavností. Victor Schmidt vyrobil Mozart Kugeln poprvé v těchto letech moderními výrobními metodami, protože s tradiční ruční výrobou už nemohl dále pokrýt velkou poptávku. V roce 2000 podnik převzala firma Josef Manner. Victor Schmidt rakouské Mozart Kugeln se od té doby vyrábí před branami do Vídně ve Wolkersdorfu se stejnou péčí a vysokými standardy kvality. Speciální receptura, čokoláda z kakaa z vlastní pražírny a samozřejmě i slavné jméno patrona dělají z Mozart Kugeln jednu z nejoblíbenějších sladkostí.

Manner Zarties – malý zázrak, že oplatky mohou být tak křehké!

Křupavé tenké oplatky s jemnou náplní si získají regály se sladkostmi

Na letošním Mezinárodním veletrhu sladkostí (ISM) v Kolíně nad Rýnem tradiční rakouská společnost Manner opět rozšířila své úspěšné portfolio značek. A to v podobě novinky Manner Zarties ve čtyřech neodolatelných příchutích – Creamy Nougat, Milky Vanilla, Salty Caramel und Strawberry Yogurt. Tímto by ráda oslovila také nové konzumenty, zejména mladší cílovou skupinu. V obvyklé vysoké Manner kvalitě se prezentují oplatky Zarties akorát do pusy, skládající se ze dvou oplatkových tenkých vaflí, které jsou naplněny jemným krémem. Receptury druhů krémový nugát a mléčná vanilka byly v rámci oživení přizpůsobeny novým chutím spotřebitelů. Krémový nugát zapůsobí jemným nugátovým krémem s nejlepšími lískovými oříšky a kakaem s certifikací UTZ z vlastní pražírny. Mléčná vanilka boduje vynikajícím mléčně-vanilkovým krémem, který zjemňuje pravá burbonová vanilka. Novým druhem je také slaný karamel s jemně slanou karamelovo-krémovou náplní mezi dvěma křehkými křupavými Manner oplatkami. Manner splňuje současný trend slané & sladké chuťové kombinace, která je obzvláště příjemná pro mladší spotřebitele. Na druhou stranu, nový druh Zarties jahodový jogurt, křehké vafle jsou naplněny lehkým jahodovým jogurtovým krémem, chutnají letně a svěže. Chuťové testy dosáhly vynikajících výsledků, zejména u novinek slaný karamel a jahodový jogurt. Sladkost a intenzita chuti byly ohodnoceny jako „naprosto správné". Manner Zarties jsou ideálním společníkem ke kávě a čaji, perfektní pro malé občerstvení při odpočinku každého dne a pro nabídnutí přátelům a rodině. Nový Manner Zarties budou k dispozici od května 2019 v uzavíra­telném 200 g sáčku.
*Zdroj: Hasslinger Consulting v kooperaci s Produkt & Markt, červenec 2018

Manner křupavé Müsli – S chutí do každého nového dne!

V regálech s Müsli najdou zákazníci také oblíbené Manner křupavé Müsli. Požitek z křupavé snídaně s originálními přísadami Manner chutná nejen skvěle, ale díky 52 % celozrnnému podílu a vysokému obsahu vlákniny je ideální pro dobrý start do nového dne. A to i vzhledem k nízkému obsahem cukru. Manner Müsli obsahuje o 30% méně cukru než běžné křupavé Müsli. Výrobek se stal vítězem testu s největším podílem vlákniny a s nejmenším podílem cukru. Zdroj: (https://zena-in.cz/…rupave-musli

Napoli Dragee Keksi – Jemně hořká malina – Napoli slaví deset let „Keksi roku“

Oblíbené Neapoli Dragee Keksi opět dostanou aktivní podporu v podobě limitované edice v roce 2019. S „Keksi roku" Napoli úspěšně rozšiřuje řadu Dragee Keksi již deset let a nastavuje trendy na trhu keksů. Počínaje druhem jahoda, následován druhem Salted Caramel a nyní doplněn jubilejním druhem jemně hořká malina. Jubilejní druh na sebe upoutá pozornost lákavým designem v osvědčeném 165 g sáčku.

Jak přišly Dragee Keksi vlastně ke svému jménu? Umění dražování

Dragee Keksi dostaly své jméno podle způsobu, jakým jsou potaženy čokoládou. Takzvaný „povlak" je výtvarné umění. Na počátku je relativně tenký keks jemně pečený do křehka. Pak se velmi pomalu potáhne čokoládou. Tato metoda poskytuje speciální křupavý efekt. Při samotném dražování je několik keksů v rotující pánvi, ve které se keks otočí až na 10 000 krát, dokud nejsou úhledně pokryty nejlepší čokoládou po celém povrchu.

Manner CACAO rozpustný nápoj – Požitek od roku 1898

Manner rozšiřuje svůj sortiment o Manner kakao nápoj kultovní horký i studený nápoj. Již v roce 1898 bylo pití kakaa se zvláštním hláskováním s písmenem „C" klasikou v sortimentu, nyní kakao zažívá oživení. produkt Manner kakao nápoj byl přizpůsoben moderním potřebám. Má certifikát FAIRTRADE, je veganský a rozpustný ve studeném a horkém mléce.

„Manner pravý společník během dne" je přání mnoha příznivců společnosti Manner. Splnění přání zákazníka bylo pro Josefa Mannera otázkou srdce. I dnes společnost žije ve stejných hodnotách, a proto přivádí Manner kakao nápoj opět zpátky na trh. Manner kakao nápoj je vyrobeno stejně jako tenkrát jen ze dvou surovin, a to 25% čistého kakaa z vlastní pražírny a cukru. Kořeny produktu připomínají jak barevná kombinace balení – červená symbolizující odkaz na červenou nostalgickou dózu tehdejšího kakaa a růžová, dobře známá barva Manner. Stejně jako unikátní pravopis Cacao s písmenem „C" místo „K". Vzhledem k povaze kakaového prášku je Manner kakao nápoj dokonale rozpustné v teplém, ale také ve studeném mléku nebo náhradě mléka. Podle Manner závazku k udržitelným zdrojům je Manner kakao nápoj certifikován FAIRTRADE, nemá žádné přidavné látky a je veganské. Neopakovatelná chuť je již vytvořena během výroby, protože kakao pro požitek z pití je vyrobeno z bobů ve vlastní pražírně v centru Vídně v Hernals.

Ke stažení: